תהליך של בניה מתקדמת – איך זה עובד?
תהליך של בניה מתקדמת הוא אמנם תהליך קצר, מהיר ויעיל שאינו מחייב התערבות של בעלי מקצוע שונים, ימי עבודה רבים, וכלי עבודה כבדים כמו מערבלי בטון, משאיות, מנופים וטרקטורים שמטפלים בבטון, אך הוא מחייב תכנון מדויק וחכם, וביצוע מושלם על מנת להבטיח שימוש נוח ונעים לאורך שנים.
כל בניה קלה מתחילה במחשבה מקדימה
כל בניה קלה מחייבת שלב תכנון קפדני של כל פרט והתאמה של צרכי הדיירים או הלקוחות אל המבנה, תוך מחשבה על הנדסת האנוש ועל נוחות שימוש מרבית.
- שלב התכנון – תכנון יעיל יבטיח ניצול מיטבי של חללי המבנה.
- שלב הביצוע – לאחר מכן, מתבצע שלב הביצוע בפועל כאשר בניה מתקדמת מתאפיינת בשילוב של טכנולוגיות שמאפשרות ביצוע מהיר למדי, אך מחוייבת בפיקוח מקצועי צמוד. בשלב זה, בניגוד לבניה בבטון המחייבת הקמת שלד מיציקות של בטון, מיוצרים החלקים השונים של המבנה במפעל במקביל, בהתאם לסוג החומר המבוקש.
- שלב ההרכבה – הקירות (הקונסטרוקציה) מגיעים מוכנים מהמפעל ורק מחברים אותם בשטח. בשיטה זו יוצרים שלד מפלדה קלה ונחסך הצורך של תיאום בין אנשי מקצוע שונים העובדים באתר הבניה. בניגוד לשיטת הבניה הקונבנציונאלית בניה מתקדמת מתבצעת בצורה נקייה למדי, ללא רעשים חזקים, לכלוך ופסולת.
בעזרת בניה מתקדמת ניתן להוזיל באופן משמעותי את עלויות הבניה משום שתהליך הבנייה הוא מהיר למדי ואינו מצריך משאבים של כוח אדם, ימי עבודה מרובים וכן הלאה.
במהלך בניה מתקדמת נעשה שילוב של טכנולוגיות שונות במקביל תוך ביצוע שאינו מחייב עבודה של כלים כבדים כמו טרקטורים, דחפורים, משאיות ומנופים ותוך צמצום של הנזק הסביבתי, האבק והלכלוך, ובמהלך העבודה מתבצעת הרכבה מדויקת של משטחים ופנלים, רצפות ותקרות קלים, דלתות וחלונות, המתבצעת על סמך תכניות העבודה.